Magische Kruiden

Aardemagie is de verbinding met de magie van Moeder Aarde. Al eeuwen leeft de mens met wat de natuur te bieden heeft. Indien men dit met respect aanvaardt zal de magie van Moeder Aarde zich openbaren.
Vooral in het plantenrijk is de magie sterk aanwezig en niet voor niks is het merendeel van de huidige medicijnen gebaseerd op de kracht van de planten en kruiden.
Graag willen wij enkele bijzondere en mystieke planten en kruiden die in de oude sages een belangrijke rol spelen delen met een ieder die hierin geïnteresseerd is. Vele vermelde kruiden zijn als theekruiden bij Aardemagie te verkrijgen. Allemaal Fairtrade en biologisch geteeld.

Aardemagie doet geen uitspraken over het gebruik en toepassingen van magische kruiden. De informatie die Aardemagie geeft is afkomstige uit oude vertellingen en sages. Experimenteer nooit zonder kennis van zaken en raadpleeg altijd een deskundige.

 

Alruin (Mandragora officinale)
In vroegere tijden ook wel bekend als toverwortel of duivelsappel. Door wicca’s veel gebruikt in heksenzalven en als droom opwekker. Vooral gebruikt als protectie tegen demonen en zwarte magie. Het gezegde is dat waar alruin is, er geen ruimte voor demonen, negatieve entiteiten, vloeken e.d. is. Men kan een stukje wortel op een prominenten plek in het huis leggen, of bij zich dragen. Ook als weekwater een belangrijke plek of wezen mee besprenkelen.

Alsem (Artemisa)
Bekend als grondstof voor Absinth. Door de Kelten en Germanen veelal gebruikt als bescherming van de leefomgeving of bij reiniging. Bijvoet kan men zien als de White Sage uit onze regio. Men hing het aan de voordeur of stal en als smudge.

Adderwortel (Polygonum Bistora)
Brand het als wierook en de rook zal je bovennatuurlijke krachten doen versterken.

Berendruif (Arctostaphylos)
Draag Berendruif bij je in een medicijn bag en je paranormale krachten zullen versterkt worden.

Berk (Betula Pendula)
In vroegere tijden bekend als Belboom.
Sla mensen en of andere wezens zacht op de rug of benen en zo kan men geesten uitdrijven. Heb je een Berk in de tuin doe er een rood lint om heen en demonen zullen je huis en tuin niet betreden. De bezem van een heks was altijd van de berk afkomstig.

Bijvoet (Artemisa Vulgaris)
Het is de mildere vorm van Alsem. Dus meer gebruikt bij reiniging van huis en haard dan Alsem tenzij de nood hoog is.

Bosbes (Blauwe).
Zo gewoon en toch zo bijzonder. Draag de bladeren bij je in een zakje en het geluk komt wellicht naar je toe. Maar ook het kwade zal zich afwenden, vervloekingen door hekserij zal verbroken worden.

Brandnetel (Uritica)
In vroegere tijden bekend als duivelskruid of netel. Is er een vloek uitgesproken doe het omgekeerde. Vul een poppetje met netels en de vloek zal terug keren bij de afzender. Strooi het rond het huis of stal en het kwaad maakt geen kans.

Cederhout (Cedrus)
Uiteraard bekend om het bestrijden van motten maar als smudge een fijne vorm van reiniging. Steek in alle vier de windrichtingen een stukje hout in de grond rondom het huis en de grenzen worden bewaakt.

Citroen (Citrus Lemon)
Verdunt het met water de alle amuletten en mystieke voorwerpen zullen gereinigd worden van alle onrein. Doe je dit met vollemaan water zal het nog krachtiger zijn.

Doornappel (Datura)
Door de eeuwen heen gebruikt door sjamanen, druïdes, heksen e.d.Niet alleen om betoveringen te verbreken door als weekwater te besprenkelen. Maar vooral ook bij sjamanistisch werk en rituelen.

Duivelsdrek
Sommige volkeren gebruikten het voor het uitroken van boze geesten en demonen en in de middeleeuwen om bij belegeringen om de vijand uit te roken.

Duivelsklauw
Ligt iets buiten je bereik dan helpt duivelsklauw om je ermee te verbinden.

Goudpapaver

Valeriana
Gebruikte men vooral bij nare dromen of als liefdes zakje bij ruzie.