Ostara

Ostara het Oudgermaanse Paasfeest op 4 april 2021

Het Paasfeest is van oorsprong een Germaans feest, tijdens het Ostara-feest wordt gevierd dat de dagen weer langer zijn geworden dan de nachten. Duisternis maakt plaats voor leven, de nacht wordt ingehaald door de dag. Het “Passover” zoals de vroege christenen het hebben overgenomen.

Pasen als het Passeerfeest valt volgens de Germaanse traditie altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan en die was op 28 maart 2021

Het oeroude Germaanse verhaal van de Paashaas vertelt ons dat de godin Ostara een jong vogeltje wilde redden. Deze hulp kwam echter te laat. Daarop veranderde deze godin de vogel in een bijzondere haas, die echter in staat bleef om eieren te leggen, maar dan alleen op die ene dag per jaar waarop Ostara wordt vereerd. Voor vele is de godin Ostara beter bekend als Venus die los is gekomen van de Aarde en als vrije vogel aan de hemel rijkt. De kern achter de traditie is om te breken met het verleden en zonder angst in het Nu te leven. Een zeer mooie en bijzondere gedachte voor waar de Aarde nu is staat. Breken met de duisternis uit het verleden en zie het licht vandaag in alle vrijheid.

Steek eens een lichtje op of brand eens een kruid niet om de oude goden te vereren maar jezelf en je dierbare. Wees trots op wie je bent en mag zijn. Slechts de geboorte en de dood zijn objectief, het leven zelf is subjectief en die bepaal jezelf. Dit was en is de gedachte voor onze voorouders die hier ruim 2000 jaar geleden leefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *